Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος το πρωί μετέφερε τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Καστοριάς.
Επίσης στον εσπερινό παρέστη συμπροσευχόμενος ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Να αναφερθεί ότι ο ναός του Αγίου Νικολάου ήταν κατάμεστος από χιλιάδες πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον Άγιο τους.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Καστορίας, τον ευχαρίστησε για το τεμάχιο ιερού λειψάνου αλλά και για την αποδοχή της προσκλήσεως.
"Είστε εθνεγέρτης γνήσιος" τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιώς μιλώντας για τον Μητροπολίτη Καστορίας.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Ο περικαλής Ναός του Αγίου Νικολάου ήταν κατάμεστος από πλήθους πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο.
Μεγαλοπρεπής λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου και των ιερών λειψάνων,  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στους δρόμους του λιμανιού του Πειραιά.
Να αναφερθεί ότι της Λιτανείας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και του οικείου Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ.
Να αναφερθεί ότι στην λιτανεία συμμετείχαν μαθητών σχολείων, η φιλαρμονική, ο ερυθρός σταυρός αλλά και ο πλήθους κόσμου από τον Πειραιά.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:



Οι δύο διάκοι εξ αίματος αδέλφια Ρισάνοι.












Συνάντηση των δυο Ιεραρχών έξω απο τον Αγιο Σπυρίδωνα.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου