Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτη στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιά.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος απο πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως αλλά και πλήθους πιστών που γέμισαν τον Ναό για να τιμήσουν με την παρουσία τους την Μνήμη του Αγίου στον μοναδικό Ιερό Ναό όχι μόνο της Αθήνας,αλλά και της Ελλάδας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στον Βίο, στα Θαύματα του Αγίου Νείλου αλλά και στο θαυμαστό γεγονός όπου έρεε Μύρο από τον τάφο και το σκήνωμα του Αγίου σχηματίζοντας ρυάκι που έφτανε έως την θάλασσα, στον τόπο ασκήσεως του Αγίου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Λειψάνου του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.
Να αναφερθεί ότι τους ύμνους απέδωσαν άριστα οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες του ναού όπου με τη ψαλμωδία τους μετέδωσαν πνεύμα προσευχής και κατανύξεως στους πιστούς.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου