Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πανήγυρις Ζωοδόχου Πηγής Χατζηκυριακείου
Εσπερινός - Λειτανία Ι.Εικόνος

   Με λαμπρότητα τελέσθηκε και φέτος την Παρασκευή της Διακαινισίμου Εβδομάδος 17 Απριλίου 2015 η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής Χ''Κείου Πειραιώς. 
   Την Πέμπτη 16 Απριλίου παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροσταντούντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον.
   Πλήθος Ιερέων με αγάπη προσήλθε για τον Εορτασμό της Παναγίας μας απο τους Ιερούς Ναούς: Αγ,Βασιλείου, Αγ.Νικολάου, Αγ.Παρασκευής, Αγ.Σπυρίδωνος, Υπαπαντής, Αγ.Χαραλάμπους, Καστέλλας, Αγ.Κωνσταντίνου κ Ελένης και απο την Ι.Μ.Νικαίας, καθώς και ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας π.Νήφων, οι Διάκονοι και οι Αναγνώστες.
   Τα ψαλτικά ακούσματα ήταν πραγματικά μια πανδαισία καθώς μαζί με τον πρωτοψάλτη μας κ.Δημήτριο Νέντα και τον Λαμπαδάριο κ.Επιφάνιο Στόκο, έψαλλε για πρώτη φορά στην Ενορία μας ο Βυζαντινός Χορός ''ΤΡΟΠΟΣ'' με χοράρχη τον κ.Κωνσταντίνο Αγγελίδη.
    Κατα την διάρκεια του Εσπερινού τελέσθηκε η ακολουθία της λιτής μετ' αρτοκλασίας οπού πολύ όμορφα έψαλλε το αργό μέλος Χριστός Ανέστη ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής π.Γρηγόριος Καραλής, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγ.Τριάδος.
   Στο τέλος πραγματοποιήθηκε και η λιτάνευσις της Εικόνος στους δρόμους της Ενορίας μας, οπου έλαβαν μέρος τα παιδιά του Ιερού Βήματος, τα παιδιά και τα κορίτσια των κατηχητικών μας, οι μουσικές μπάντες του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πειραιά, οι Ιεροψάλτες, οι πολιτικές αρχές και πλήθος κόσμου.
   Στο τέλος δόθηκε κέρασμα στο Πνευματικό μας κέντρο σε όσους κοπίασαν για την πραγμάτωση όλης της πανηγύρεως.
   Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου